Fă din tine o prioritate!

Jul 03, 2019

prioritate.jpg

Problema cu care ne confruntăm atunci când încercăm să mulțumim pe toată lumea este că, pe lângă faptul că uităm de noi înșine, nu vom putea niciodată să-i facem pe toți fericiți.


A-i satisface pe alții este considerat un lucru bun de către mulți, dar este foarte solicitant pentru persoana care se îngrijorează pentru toată lumea, dar mai puțin pentru sine. De când eram tineri, am fost învățați această atitudine. Ni s-a spus să facem lucruri pe care nu dorim întotdeauna să le facem dacă este ceea ce doresc alții. Din acest motiv, începem mereu să uităm de noi înșine, scrie cala50ani.eu. Va veni o zi când ne vom pune întrebarea: „Cine sunt eu?” și „Ce vreau?” și s-ar putea să nu știm răspunsul. Încercarea de a-i mulțumii întotdeauna pe alții poate provoca o mulțime de dureri. Acest lucru se datorează faptului că vom face lucruri pe care nu vrem să le facem. În multe cazuri, vom renunța la propriile noastre valori. De exemplu, dacă ești într-o relație și nu poți suportă mirosul de fum în casă, s-ar putea să îți lași partenerul să fumeze în casă fără nici o mustrare, doar pentru a-l face fericit. Acest lucru creează o frustrare îmbuteliată, ceea ce va face ca lucrurile să se înrăutățească doar până când, în cele din urmă, relația se estompează. Confruntat cu această situație, anxietatea ta îți spune să apeși butonul „mulțumește-i pe ceilalți”. Procedând astfel, vei continuă să încerci să faci pe toți fericiți. Dar la ce preț? Reacționând așa nu îți acorzi prioritate, plasându-te pe locul al doilea și ajungi în căutarea constanță a aprobării altora.

femeie-zambet.jpeg

Începe să spui „nu” când doreșți să spui „nu”. Dacă cineva se supără, nu te simții copleșit. Mai devreme sau mai târziu, vor trece peste asta, păi nu e sfârșitul lumii! Fă din tine o prioritate! Acordă prioritate deciziilor tale, ceea ce doreșți, opiniilor și viselor tale. Dar, mai presus de toate, prioritizează-ți bunăstarea. Nu trebuie să faci nimic care nu te face să te simți bine. Te extenuezi în zadar. Tu suferi, iar asta poate provoca anxietate și depresie. Pe de altă parte, nu încerca să ”repari” omul, nu îl poți salva și nici impune să facă ceea ce el nu vrea. Oamenii vor continua să fie cine sunt ei până în clipa în care se vor decide să facă o schimbare. Unicul lucru, pe măsura forțelor tale, este să te schimbi pe sine. Cu timpul, vei realiza că trebuie să îți păstrezi energia, ceea ce înseamnă că trebuie să alegi, cu mare precauție oamenii și lucrurile pentru care vei irosi timpul și emoțiile. Invidia, frica și supărarea fac doar rău. Cu timpul îți vei da seama cum te poți modela și lărgi orizonturile.

 

Articole similare selectate pentru tine

Repararea combinei la Coștei, 1964

La Coștei repararea combinei de treierat, 27 iunie 1964