Pădurile din România au prieteni și la Viena

Dec 01, 2019

paduri-1.jpg

Asociația Agent Green, împreună cu mii de apărători ai naturii, au organizat un marș pe străzile Vienei și au cerut salvarea pădurilor virgine românești!


România are ultimele 526 de mii de hectare de păduri primare și seculare din Europa, precum și cele mai vaste suprafețe intacte de natură sălbatică. Protestatarii au ajuns la Ministerul Mediului din Viena cu mesajul: „SAVE ROMANIAN PRIMARY FORESTS” pentru că o serie de firme austriece, în primul rând firma austriacă Schweighofer, implicată în mai multe scandaluri în România toacă anual milioane de arbori din România și ar trebui responsabilizate, relatează digi.ro. Gabriel Păun, președintele Agent Green, a povestit că a ajuns la acest marș, după ce, în urmă cu o săptămână, a fost invitat de mișcarea Fridays for Future, inițiativa globală care a pornit de la Greta Thunberg, pentur a ține un discurs. Așa a ajuns să vorbească despre situația pădurilor din România. „Am povestit cu încă un coleg ce se întâmplă în România și ce impact au asupra țării noastre firmele austriece care procesează milioane de metri cubi în fiecare an, milioane de arbori din România”, a declarat Gabriel Păun.

paduri-2.jpg

El a spus că oamenii au fost foarte indignați, astfel că s-a ajuns la organizarea acestui protest. ”Mulți nu știau și au inițiat acest protest la care este un banner uriaș de 50 de metri, cum nu s-a mai văzut în Viena, cu un mesaj foarte clar – Să fie salvate ultimele păduri primare din România”, a mai povestit Gabriel Păun, președintele Agent Green. Asociația Agent Green lucră și cu ministrul Costel Alexe de a găsi soluții pentru a proteja strict această jumătate de milion de hectare de pădure.

Foto: Agent Green

 

Articole similare selectate pentru tine