„Balul Primăverii“ la românii din Serbia

Apr 04, 2023

Poster 3.jpg

Luni, 17 aprilie 2023, într-o atmosferă feerică a sălii hotelului „Vetrenjača“ din Vârşeț, Asociația Românii Independenți din Serbia (RIS) organizează tradiționala manifestare dedicată anotimpului renașterii și reînvierii - „Balului Primăverii“, ediția a II-a, unde sunt așteptați peste 150 de români în ritmul dansului și al muzicii populare românești. Vom trăi momente unice, alături de virtuozi ai muzicii populare românești din cele două părți ale Banatului (sărbesc și românesc). Primăvara este anotimpul care ne aduce cele mai frumoase sărbători aducând magia reînvierii naturii mai aproape de sufletele noastre.


Sala Hotelului „Vetrenjača“ din Vârşeț va găzdui luni, 17 aprilie, de la ora 19:00, Balul Primăverii la românii din Serbia. Evenimentul, aflat la ediția a II-a își propune să readucă la un loc românii din Serbia, oferind un prilej de înaltă trăire sufletească, socializare, momente unice și voie bună, într- o atmosferă de basm, prilejuită de acordurile formației „Bravo“, condusă de inegalabilul Ilia Vinu și invitații speciali ai evenimentului din Caransebeș și Timișoara, artistele consacrate de muzică populară, Stana Milu și Florica Nicoli, respectiv solistul formației Ionel Drăghici. La Balul Primăverii, sărbătoare dedicată comunității românești din Serbia, sunt așteptați peste 150 de români din majoritatea așezărilor cu populație românească din Vojvodina, reprezentanții corpului diplomatic, invitați din Timoc si România. Balul Primăverii promovează tradițiile, muzica, folclorul și costumele populare românești.

Din program: muzică, dans, bufet, divertisment și surprize. Numărul participanților este limitat, iar accesul la eveniment se face în baza unei rezervări prealabile la telefoanele afișate pe afișul Balului Primăverii.

4-received_web.jpg

Ne dorim ca acest Bal tradițional să ajungă la cât mai multe ediții, iar din cartea de impresii vă prezentăm doar câteva versuri ale partcipanților, despre modul în care au perceput acest eveniment.

„La bal primăvara s- a prins în horă cu noi Ne -a agățat de straie culori,
Ne-a împletit părul–n cosițe Și mintea ne-a răcit-o în vise... În ritm săltăreț de viori
Am cântat și–am dansat până- n zori.“

Vă așteptăm cu toate florile primăverii, cântece autentice românești și voie bună!

 

Articole similare selectate pentru tine