Ziua Tricolorului românesc
Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă România mai existând alte trei ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.
„Libertatea” noastră cea de toate săptămânile
Vremea trece, vremea vine. Totul trece, totul se schimbă, doar Cronos rămâne veşnic şi mereu de veghe asupra a tot şi a toate. Iar noi, jurnaliştii şi scriitorii, ca actori trecători (predestinaţi poate sau chemaţi de necunoscut) ai unui fragment şi ai unui spaţiu din nemărginitul lui imperiu, am avut menirea şi onoarea să consemnăm pe hârtie tot ce ne-a oferit în cadrele vieţii şi evenimentelor pe care ni le-a împrumutat pentru a le eterniza pentru posteritate.
Discul de la Nebra
În 1999, trei bărbați dotați cu detectoare de metale cercetau solul unei păduri de lângă localitatea Nebra, situată la aproximativ 180 kilometri de Berlin.
Mario Hadrian Balint a deschis „Fereastra spre Kandahar”
Fotografiile de pe simezele virtuale ale expoziţiei fotografice din cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Dreptului Internaţional Umanitar, sunt realizate de corespondentul de război Mario Hadrian Balint şi este intitulată „Fereastră spre Kandahar.”
Soarta de câine
Povestirile Mariei Păuței-Gașpăr se înscriu în aceeași zonă tematică descrisă de Ion Bălan și Simion Drăguța, respectiv în universul țăranului de la codru. Note sociale, dar și note de morală tradițională stau, deseori, la originea multor drame omenești din acest spațiu.