Cenuşa de lemn ca îngrășământ

Cenușa de lemn poate fi foarte utilă într-o grădină ecologică, dar poate dăuna și plantelor dacă nu este manipulată corespunzător. Din cauza aceasta iată care sunt cele mai importante proprietăți pozitive ale sale, precum și situațiile în care poate fi dăunătoare.

Andreea Beatrice Ana, campioană mondială la lupte stil liber

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Belgrad, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Viktoria Vaulina. În sferturi Ana a învins-o pe kazaha Ainur Aşimova, iar în semifinale a câştigat în faţa turcoaicei Eda Tekin.

Părintele Mihai Gherghel, noul director al Caritas Serbia

Începând din data de 28.10.2021, a fost ales noul director pentru Caritas Serbia, în persoana Părintelui Iconom Stavrofor Protoiereu, Mihai Gherghel, preot greco-catolic român.

Uitucii sunt oameni inteligenți

Un studiu recent realizat de o echipă formată din cercetători de la Universitatea din Toronto și Spitalul SickKidscare, a ajuns la o concluzie destul de neaşteptată. Uitarea este la fel de importantă pentru memorie precum amintirea. Se pare că a fi uituci, neatenţi şi uşor distraşi nu trebuie să fie o latură negativă.

Un volum de excepţie despre românii din Serbia de Nord-Est la Editura "Libertatea"

Sâmbătă, 16 octombrie a.c. în sala Centrului de Cultură din Vârșeț a fost lansată cartea "Românii din Nord-Estul Serbiei între anii 1804-1948" precum și traducerea acesteia "Rumuni/vlasi u Severoistocnoj Srbiji 1804-1948" a autorului dr. Draghișa Costandinovici din Kladovo, apărută la Editura "Libertatea.