Elasticitatea creierului
George Bernard Shaw a spus: ”Cei care nu își pot schimba gândirea, nu pot schimba nimic”. O afirmație similară a făcut și Albert Einstein: ”Inteligența umană este măsurată prin capacitatea sa de a se schimba”.
Împământarea – o procedură uitată
Pe lista factorilor responsabili pentru apariția majorității problemelor de sănătate ale lumii moderne – alături de poluare, alimentația nesănătoasă, radiații, sedentarism, lipsa expunerii la soare, etc. – se numără și pierderea conexiunii cu pământul.
Eminesciana la românii din Serbia
Capodopera eminesciană ,,Luceafărul", cel mai lung poem de dragoste din lume și cel mai frumos, titrat în limba sârbă, a fost premieră absolută pentru comunitatea românească din Serbia și publicul sârb.
Dacă educație nu e, nimic nu e
Dacă ar fi să judecăm după importanța rolului pe care îl are, ar trebui să-l așezăm pe profesor în centrul societății. Dacă ar fi, pentru că altfel nu prea se întâmplă. De la cea sau cel de la catedră – indiferent ce nume poartă: educatoare, învățătoare, învățător, profesor, dascăl, cadru didactic – pleacă totul și în jurul ei sau al lui gravitează totul, cel puțin un timp, o perioadă importantă din viața fiecăruia dintre noi.
Elena Ghica, cea mai deşteaptă româncă a secolului al XIX-lea
Elena Ghica a fost scriitoare, pictoriţă, prima feministă din istoria României şi prima alpinistă română. A ales un pseudonim pentru că s-a temut ca nu cumva omagiile admiratorilor să se datoreze mai mult condiţiei sale de prinţesă şi familiei ei decât talentului şi operei create.