Reluarea traficului feroviar pe rutele Jimbolia – Kikinda și Stamora Moravița – Vârșeț

Nov 19, 2020

vladan-tadic-alin-nica.jpg

Autoritățile din Timiș și cele sârbe doresc reluarea traficului feroviar de călători pe rutele Jimbolia – Kikinda și Stamora Moravița – Vârșeț.


Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, după întâlnirea avută cu consulul general al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadić, cele două părți au convenit că este nevoie a se lucra încă de pe acum la proiect pentru a putea fi pus în practică atunci când contextul epidemiologic se va îmbunătăți, iar călătoriile vor fi reluate la un nivel ridicat, informează observatordetimis.ro.

Totodată, cei doi oficiali au convenit asupra oferirii de sprijin reciproc în implementarea proiectului autostrăzii ce va lega Timișoara de Belgrad. În același timp, va fi întărită solicitarea venită din partea sârbă de sporire a capacității trecerii punctului de frontieră Lunga – Nakovo, pentru permiterea accesului traficului greu, cu autobuze și camioane, fapt ce ar descongestiona celelalte căi de acces.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.