Terapie sufletească în livada cu cireşi

Pe meleagurile noastre, strămoşii noştri au sărbătorit înflorirea cireşilor celebrând venirea primăverii. Această sărbătoare câmpenească la românii din Serbia este un vechi obicei românesc prin care românul îşi arăta respectul faţă de natură, elogiind frumuseţea florilor de cireş.

„Balul Primăverii“ la românii din Serbia

Sala Hotelului „Vetrenjača“ din Vârşeț va găzdui luni, 17 aprilie, de la ora 19:00, Balul Primăverii la românii din Serbia...

Cucuveaua, mesagerul morții

Pe când eram copil mic de vreo șapte ani, momentul când conștientizam că nu voi trăi veșnic, aveam o mare frică de cucuvea, o bufniță chiar simpatică, însă care avea conotația de pasărea morții. Frica de această pasăre, nouă copiiilor, ne-au transmis-o bătrânii, inconștient, povestind despre cel mort și cum a murit. „I-a cântat cucuveaua și l-a dus în lumea cealaltă”, „A venit după el cucuveaua” deseori se auzea în discuțiile celor ce petreceau răposatul la ultimul său drum.

Scurt ghid pentru a determina ştirile false

Evaluează designul site-ului pentru a vedea dacă arată profesional. O mulțime de reclame pe site este unul dintre semnele că site-ul este amator sau neprofesionist. Consultați celelalte link-uri de pe pagina respectivă. Dacă nu există, sau duc la un loc neașteptat, site-ul ar putea fi fals.

Un vis secular a devenit realitate, cetăţenia română se poate obţine în baza criteriului etnic

DECLARAŢIA trimisă de Asociația obştească ,,Românii Independenți din Serbia“ (RIS), către Guvernul şi Parlamentul României, referitor la modificarea şi simplificarea procedurii privind obţinerea cetăţeniei Române, INIȚIATIVA ASOCIAȚIEI RIS, SUSŢINUTĂ DE UN GRUP PARLAMENTAR A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DIN PARTEA CONSILIULUI ECONOMIC ŞI SOCIAL REFERITOR LA MODIFICAREA ŞI COMPLETAREA LEGII CETĂŢENIEI ROMÂNE